OH247

Morning look || Chanel skin by VAVI


Hoewel ik wel heel erg gesteld ben op m'n talloze palletjes oogschaduw vind ik een neutralere, glowy look veel toepasselijker voor het zomerseizoen. Dankzij de skills & make-up hacks van VAVI makeup, de meest getalenteerde make-up artiest waarmee ik tot nu toe samen heb gewerkt, heb ik zowat een make-up look ontwikkeld die ik bij mezelf het beste vind passen. Deze naturelle variant omschreef zhe boyfriend als een "net uit bed" maquillage, en omdat mannen meestal de meest duidelijke omschrijvingen bedenken hou ik het maar bij zijn definiëring.

Wie verder wilt kijken dan mijn "basic" make-up creacties kan misschien best een kijkje nemen op www.VAVI-makeupblog.com, de blog van mijn inspiratiebron Vanessa, die samenwerkt met onder andere MAC, MUD, Chanel, Estée Lauder en vele andere. Op haar blog kun je niet enkel haar shoots en shows backstage volgen maar zie je ook de moeilijkste make-up looks ontleedt in productjes.

Voor de radiant morning look heb ik de volgende producten gebruikt:
Le Blanc de Chanel sheer illuminating base - Perfection Lumière Chanel Long Wear Flawless Fluid make-up SPF 10 foundation (Teint Beige 40) - Irréele Soleil Chanel Silky Bronzing Powder (22 Sierra) - Soleil Tan de Chanel Bronzing make-up base - Éclat Lumière Chanel highlighter face pen (30) - Multiplay Pupa brown eyeliner (23) - Lancôme Paris Fatale brown mascara.


De Blanc de Chanel is eigenlijk ideaal voor wie zo natuurlijk mogelijke highlights in haar gezicht wenst en niet erg fan is van de highlighting poeders die meestal toch net iets te veel blinkers hebben voor een naturelle look. Je kunt 'm met je vingers deppen op je kaakbeenderen, neusbrug,... als finishing touch of gewoon onder je foundation gebruiken. Ik meng 'm met de foundation omdat ik vind dat de natuurlijke glans er dan het mooiste uit komt. Je ziet er meteen "wakkerder" uit.

Daarna breng ik met de bronzing base en highlighter pen de contourstreken aan (zie foto links) die ik dan uitwrijf (met een kwastje of sponsje, let wel dat je meegaat met de natuurlijke lijnen in je gezicht). Op de rechterfoto is de rechterkant volledig uitgewreven. Het weerkaatst het licht heel natuurlijk en de schaduwen zien er heel zacht en echt uit (want niemand wil een bruine streep door haar wang).Dan benadruk ik de schaduwlijnen met de bronzing powder (kaken, slapen, voorhoofd). Dat zet meteen ook de "vloeibare" laag eronder vast en zorgt er ook voor dat de schaduwkanten minder blinken, én intenser van kleur zijn.


Ten slotte zet ik een dun lijntje boven mijn ooglid aan de wimperrand die ik een beetje uitwrijf, krul ik m'n wimpers en zet ik ze aan met een drietal lagen mascara. Op de lippen doe ik enkel lipbalsem (ik "poets" ze trouwens ook bijna ochtend met mijn tandenborstel voor zachtere lippen, betere doorstroming van bloed en minder velletjes).
That's it. Door heel "slim" te spelen met schaduwen, highlights en texturen kan een vermoeid gezicht gecompenseerd worden, ook zonder dat extra laagje make-up.

Tips by www.VAVI-makeupblog.com!1 comment:

  1. een heel professionele aanpak!!
    Daar kan iedereen van leren!
    xxx

    ReplyDelete

Request or ask something: info@onheels247.com