OH247

Weekend fit breakfast


In het weekend ziet dat kommetje havermout er heel wat minder aantrekkelijk uit en neigen we naar een slagers- en bakkersbuffet met een groot glas geconserveerd fruitsap die ingebeeld gezond is (in werkelijkheid: een suiker- en caloriebom). Een mooi bordje die toch gezond is is een omelet-toast. Je neemt een dikke snee bruin brood (hier heb ik zelfgemaakt zonnebloedpittenbrood), je snijdt er het zachte middenstuk uit, je toast het, je legt het op een pan (ingesmeerd met olijfolie), breekt er een eitje in en bakt het half-gaar. Na een minuut of 5 is de onderkant goed gebakken en haal ik de toast eruit om hem vervolgens te zouten en te peperen en nog 2 minuutjes in de microgolf te garen. Ik eet het met verse rucola en avocado, gedresseerd met limoensap en peper. Gezond én mooi!

The healthy oat porridge looks a lot less attractive in the weekends when we tend to eat a whole breakfast buffet that is not healthy at all. A great alternative is an omelet-toast. You take a thick slice of dark bread (I use selfmade sunflowerseed-bread), you take out the soft middle, you toast it, you put in on a oiled pan (use olive oil), you break  the egg in the middle and you bake it for about 5 minutes, the downside is ready by now. Then I season it with salt and pepper and finish it in the microwave for about 2 minutes. I have it with fres rocket salad and avocado, seasond with lemon juice and pepper. Healthy ánd good looking!


No comments:

Post a Comment

Request or ask something: info@onheels247.com